کارخانجات فولاد تولیدات متنوعی دارند که ورق سیاه یا ورق آهن یکی از مهمترین و اصلیترین آنها به حساب میآید. این محصول در بسیاری از صنایع به عنوان محصول اولیه مورد استفاده قرار میگیرد؛ به همین دلیل قیمت آن در بهای تولیدات بسیاری از صنایع فلزی تاثیرگذار است. بنابراین صنایعی که حجم مصرف مقاطع فولادی آنها زیاد است، باید حتما از قیمت ورق آهن برش خورده و خام مطلع باشند. در ادامه این مطلب از کاوه ساخت علاوه بر اینکه با ویژگیها و موارد کاربرد این مقطع فولادی آشنا میشوید، درباره عوامل موثر بر قیمت آن نیز شناخت پیدا خواهید کرد. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصول هستید، تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
ویژگی های ورق سیاه برش خورده
شیت برش خورده سیاه یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در صنایع مختلف است. برای مثال از این محصول در پروژههای ساختوساز برای تولید سقف و پوشش استفاده میشود. همچنین مقطع فولادی مورد بحث در زمینه ساخت لوله و پروفیل نیز کاربرد دارد.
به طور کلی، ورق سیاه در دو نوع فابریک و برش خورده تولید و به بازار عرضه میشود. نوع برشی در حقیقت مقطع فولادی با گرید st37، st52 و انواع دیگر آن است که در ابعادی مشخص برش زده و مورد استفاده قرار میگیرد. اگر بخواهیم سایر انواع مقطع فولادی مورد بحث را نام ببریم، باید به ورق سیاه برشی کله گاوی، ورق سیاه برش خورده کونیک شده، ورق سیاه برشی ساختمانی و ورق برشی صنعتی اشاره کنیم.
از نوع کله گاوی برای ایجاد ارتباط میان دو تیرآهن و ستون مختلف استفاده میشود. نوع کونیک شده در ابعاد مختلف نیز برای ایجاد اتصال میان تیرها و پروفیلها کاربرد دارد. شیت آهن برش خورده ساختمانی نیز در صفحه ستون، تیر و تیرچه به کار میرود.
یکی از مهمترین خصوصیات شیت برشی، استحکام و مقاومت بالای آن است. انواع گوناگون این محصول با توجه به گرید و میزان کربن موجود در خود، در صنایع مختلف استفاده میشوند. st37 به واسطه انعطاف بیشتر و قابلیت جوشکاری بالاتر برای استفاده در صنعت ساختوساز و ساخت لوله و قوطی مناسب است. گرید st52 مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به st37 داشته و معمولا در ساخت پل، جرثقیل، ریل و ماشینآلات سنگین به کار میرود. البته هر دو گرید مورد بحث، قابلیت جوشکاری و ماشینکاری داشته و در مقابل پیچش، کشش و خمش مقاوم هستند.
ضخامت استاندارد این محصولات معمولا 1.5، 2، 3، 10 تا 100 میلیمتر است و برخی دیگر از خصوصیات آنها عبارتند از:
- رنگ تیره
- مقرونبهصرفه بودن
- مقاومت پایین در مقابل خوردگی و زنگزدگی
- دارای سطح غیر صاف و پرداخت نشده
کاربرد ورق سیاه برش خورده
انواع شیت سیاه برش خورده به دلیل داشتن ظاهر مناسب و استحکام بالا در زمینههای مختلف استفاده میشوند. از جمله این صنایع عبارتند از:
- ساختمان سازی
- خودروسازی
- ایجاد اتصال میان تیرآهنها و میلگردها
- ساخت تیرچه
- کشتی سازی
- ساخت مخازن بزرگ آب و تانکر
- تولید لوازم خانگی، مبلمان منزل و دکوراسیون
- پلسازی
- صنعت نفت
- ساخت تجهیزات کشاورزی
- ساخت راهآهن و قطار
- راهسازی و تجهیز راهها
- تولید انواع ماشینآلات صنعتی
امروزه بسیاری از مجتمعهای تولیدی به دنبال خرید شیت آهن برش خورده با قیمت مناسب هستند. قیمت ورق آهن برش خورده به طور روزانه تغییر میکند؛ چرا که عوامل مختلفی بر قیمت نهایی آن تاثیر میگذارند. در بخش بعدی با عوامل تاثیرگذار بر بهای خرید این مقاطع فولادی آشنا خواهید شد.
فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت ورق سیاه برش خورده
بازار فولاد ایران همواره دچار نوسان است. بهای خرید شیت سیاه نیز مانند سایر مقاطع فولادی به عوامل مختلفی از جمله قیمت دلار، تحریمهای خارجی، سیاستهای داخلی و میزان عرضه و تقاضای بازار وابسته است. ضخامت و ابعاد شیتهای برش خورده نیز روی هزینه خرید آنها تاثیر میگذارند. کیفیت مواد اولیه به کار رفته نیز از دیگر فاکتورهایی است که میتواند باعث افزایش بهای تمام شده شیت سیاه شود. با توجه به اینکه تولیدکنندگان این محصولات از مواد اولیه مختلفی استفاده میکنند، بنابراین برند مقاطع نیز از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت آنها به حساب میآید. پیشنهاد گروه کاوه ساخت به شما این است که حتما پیش از خرید، قیمت ورق آهن برش خورده روز را از مراکز مطمئن فروش استعلام بگیرید.
بیان این نکته نیز جالب توجه است که در میان انواع شیت سیاه برشی، میزان تقاضا برای مقاطع فولادی st37 از سایرین بیشتر است. قیمت st37 یا همان فولاد نرمه مبنای قیمتگذاری این دسته از مقاطع فولادی در بازار است. این فولاد غیرآلیاژی به دلیل داشتن کربن پایین، انعطافپذیری و استحکام بالا، به طور گسترده در صنعت ساختمانسازی استفاده میشود.